fbpx

Daglig Chef

Birgitte Zimling er – om nogen – lig med Guldborgsund Frivilligcenter. Hun er den daglige leder af sekretariatet – men helt fra starten har hun ikke været med.

– Centret blev startet i 2007 af Inge Hansen, og jeg kom til i 2009. Jeg havde bl.a. været på et medborgerhus i Tåstrup, jeg var lige blevet færdig med min uddannelse som Teknisk Designer på CELF og det var krisetider efter 2008. Men Inge tog mig ind her. Først i en række korte ansættelser, men siden i en fast ansættelse, beretter Birgitte Zimling.

Hun havde søgt masser af stillinger efter endt uddannelse, men tingene flaskede sig sådan, at hun blev på Guldborgsund Frivilligcenter. Og da Inge Hansen rejste videre til Fyn, hvor hun startede hjemmehospice op, faldt det på Birgitte Zimling at videreføre Frivilligcentret.

– Der er en vis logik i det, fortæller hun.

– Inge Hansen havde visionerne, hvor jeg mere er et driftsmenneske. Jeg kan lide at få hverdagen til at hænge sammen og fungere, siger Birgitte Zimling.

Hun har fundet folk, der brænder – både til ansættelse og til bestyrelse.

– Jeg er født, og vokset op, i demokratiske sammenhænge, og for mig er det vigtigt, at bestyrelsen tager sig af det strategiske, og der er lagt meget ansvar ud til bestyrelsen. Ind imellem siger de, at det må jeg selv tage mig af, men de har været vigtige i de her år, hvor det netop er strategien, der har været i fokus for os, mener Birgitte Zimling.

– Mange frivillige kommer med hjertet på det rette sted. Og så er det op dygtige ledere i de frivillige foreninger, at få det bedste ud af den indsats, de frivillige føler de har overskud til at bidrage med. De seneste fem år, har vi skridt for skridt skilt os ud fra kommunen, og i dag står vi på egne ben helt og holdent. Vi har skabt nye tiltag for frivillige, og i de kommende år skal bestyrelsen finde ud af, hvordan vi kan gøre den største forskel for de frivillige foreninger og de udsatte i Guldborgsund, siger Birgitte Zimling.

Bestyrelsesseminar 2018 Guldborgsund Frivilligcenter

– Vi er to fastansatte hernede og det giver en begrænsning i, hvad vi kan påtage os, derfor skal vi blive meget bedre til at aflæse de behov der opstår hos foreningerne, i samfundet, hos de udsatte og til sidst generere en meningsfuld forskel for alle – også de kommunale medarbejdere, spår lederen af Guldborgsund Frivilligcenter.

Birgitte Zimling har det frivillige arbejde i blodet. I ti år var hun en del af Tåstrup Medborgerhus. Men der er plads til andet. Med sin mand, Dirk holder hun af at spille blues. Hun har sin bas, han sin guitar og sang. Og med to forstærkere, kan der let komme lidt blues ind over aftenkaffen.

– Det er sådan jeg slapper af. Alle har en måde, at lukke verden ude, og det er min, smiler Birgitte Zimling.

Det gør hun meget, for resten. Smiler.

Stars Blues Jam fet. Thorbjørn Risager
Little Wing – lydfil

Generalforsamling 20189, Guldborgsund Frivilligcenter
BZ, Guldborgsund Frivilligcenter

Visits: 174

Scroll to top
Skip to content