fbpx

Guldborgsund Frivilligcenter

Søger nyt bestyrelsesmedlem

De fleste af jer kender Jan Riis, som har været formand for frivilligcenterets besytrelse i rigtig mange år. Ved dette års generalforsamling genopstiller han ikke. Vi siger naturligvis tak for hans enorme indsats på generalforsamlingen, og det håber vi, at du vil være med til – men det efterlader en ledig plads i bestyrelsen til dig, som gerne vil være med til at forme foreningernes og frivilligcenterets vej ind i fremtiden.

Frivilligcenterets bestyrelse er dem der bærer støtte, styrke, kraft og handlingsretning ind i frivilligcenteret, så foreninger får udviklingsmuligheder, borgere får kontakt til foreninger, nye frivillige får øjene op for de mange muligheder, der er for at blive frivillig og projektejere, ansatte i kommunen, forskere og entusiastiske boregere får støtte til at komme videre med det, de brænder for.

Frivilligcenteret står et spændende sted. Vi er midt i at finde ud af, hvad vi skal arbejde med i 2025-2026 og måske 2027, det skal vi være færdige med inden november – unge og ensomhed er det overordnede emne, men hvordan skal vi gøre en forskel. Kommunalbestyrelsen har lige udnævnt en ny formand for Ældre og Omsorgsudvalget, det er dem, der styrer puljerne §18 og §79, hvad bestyder det for vores medlemmer. Det bugner med projekter, som ønsker et samarbejde med Frivilligcenteret, hvilke skal vi vælge. Hvor går frivilligheden hen i fremtiden, og hvordan klæder vi foreningerne på til at forstå, hvor forskelligt foreningeslivet vil udvikle sig fremover. Frivilligcentere og Selvhjælp Danmark (FriSe), som er Frivilligcentrenes bestyrelsers landsorganisation, beder om støtte til det landspolitiske arbejde, kan vi bidrage med noget. Der er rigeligt spændende ting at tage fat på. Derfor arbejder bestyrelsen mest i udvalg, så ikke alle skal bruge tid på opgaver, de ikke har den store interesse i. Der er 6 bestyrelsesmøder om året af 3 timer, der er udvalgsmøder efter behov, ikke alle udvalg er lige mødetunge. Vi arrangerer et bestyrelsesseminar, hvor vi har tid til at arbejde i dybden og få talt sammen, og der er et par aktiviteter om året – generalforsamlingen, dialogmødet, hvor bestyrelsen forventes at deltage og FriSes årsmøde, hvor mindst et bestyrelsesmedlem deltager.

Vil du gerne vide mere om, hvem der sidder i bestyrelsen, så kan du på hjemmesiden under bestyrelsen både læse referater fra bestyrelsesmøder og læse en lille artikel om hver af bestyelsesmedlemmerne ved at klikke på deres billede.

Dette er en opfordirng til at deltage i udviklingen og fælleskabet i frivilligcenteret. Vi leder efter et nyt bestyrelsesmedlem til Frivilligcenterets bestyrelse. Det er ikke kun formanden fra en forening, der kan stille op til bestyrelsen – alle frivillige, som er interesseret i arbejdet, kan stille op. Så hjælp os med at få budskabet ud til så mange frivillige som muligt.

Man skal ikke kunne håndtere alle disse opgaver, men man skal have lyst til at være med til at løse nogen af dem. Vi fortæller gerne mere og vil gerne i kontakt med frivillige som kunne overveje at stille op.

Man kan kontakte

Formand Jan Riis tlf.: 40 45 09 74 mail: formand@fri-villig.dk

Næstformand Michael Simonsen tlf.: 23 32 37 69 mail: sus-mic-simonsen@mail.tele.dk

Centerleder Birgitte Zimling tlf.: 51 28 12 05 mail: Bli@fri-villig.dk

Visits: 77

Scroll to top
Skip to content