fbpx

Mail

Selvhjælpsgrupper

Kender du det – at familien, kæresten eller vennerne er lidt trætte af at høre om dine udfordringer; at nu må du da snart kunne styre dit “misbrug”, have sluppet din angst eller have lært at leve med din sygdom?

Der er noget som sundhedsvæsnet ikke kan hjælpe med. De kan ikke fjerne følelsen af at være helt anderledes end alle de andre, følelsen af, at de problemer, man står med, er man alene om at finde en løsning på. Det sker først, når man møder en ligesindet – en anden misbruger, en der også er angst eller en anden med den samme sygdom.

En selvhjælpsgruppe er en gruppe mennesker, som mødes om de samme problemstillinger, der giver hinanden mulighed for at fortælle, dele og modtage opmærksomhed for en periode. Vi har alle brug for at spejle os i hinanden for at finde ud af, hvem vi er, og vi har brug for at spejle os i et andet menneske som vi ligner på en eller anden måde. 

Der foregår ingen anden terapi end den erkendelse, der er i at spejle sig i hinandens fortællinger.

Herunder finder du de aktuelle selvhjælpsgruppe tilbud. Vi er altid interesseret i at høre fra dig enten

  • hvis du har en ide til en selvhjælpsgruppe – eller
  • hvis du kunne tænke dig at være tovholder på en selvhjælpsgruppe.

En frivillig tovholder i en selvhjælpsgruppe sørger for booke tiden, lave lidt kaffe, låse op, rydde op og låse igen, når I går. Som tovholder lægger du en overordnet plan for aktiviteten. Vi sender dig på et kort kursus i at være tovholder, og vi hjæper dig gerne med at lægge en løs struktur for indholdet. Vi sørger for at stille supervision til rådighed en gang eller to om året. Du skal ikke kunne noget bestemt ud over at have lyst til at være den, der holder lidt i trådene.

Hits: 3068

Scroll to top
Skip to content