fbpx

Mail

Formand: Jan Riis
Forening: Vågetjenesten
Adresse: Sundtoften 562, Sundby
                4800 Nykøbing F.
Telefon:  40 45 09 74
Mail: formand@fri-villig.dk

Frivillig hele livet

Jan Riis er formand for Guldborgsund Frivilligcenters bestyrelse. Det er ham, der er foreningens ansigt udadtil. Og man må sige, at han har erfaringen til.

– Jeg har arbejdet som frivillig det meste af mit liv, fortæller Jan Riis.

Han var aktiv i sit lokalområde i forbindelse med en sorggruppe for børn, familierådgivning, offerrådgivning, skolen, fritidsklubben, spejderne, borgerforeningen og meget andet.

– I forlængelse af dette, lå det faktisk lige for, at blive bisidder for folk, der stod over for en retssag, hvad enten det var et civilt søgsmål eller en straffesag. Det kan føles svært at overskue, hvis man ikke har nogen at snakke om tingene med, siger Jan Riis.

I mange år var det som medlem af kommunalbestyrelsen i Kjellerup Kommune. Det var en relativt lille kommune, som lå tæt på Silkeborg. Sammen med de to andre småkommuner i området, Gjern og Them, blev de lagt sammen med Silkeborg ved den store kommunalreform i 2007.

– For 16-17 år siden havde jeg fået en kæreste, – som er min nuværende kone – og flyttede til Lolland. Og i samme omgang tog jeg afsked med byrådsarbejdet, beretter Jan Riis.

Jan Riis slap dog ikke det frivillige arbejde, men tog fat på at hjælpe trængte børn og unge, samt deres familier; han var IT-hjælper på Lolland og samtidig aktiv i Vågetjenesten med sin hustru.

Som en del af det frivillige arbejde, forsøger Jan Riis netop nu at starte et kursus, der hedder ”Kom videre, Mand”. Her skal mænd, der er groet fast, i forbindelse med en skilsmisse, et dødsfald, en fyring eller andre store begivenheder, lære at hente støtte hos hinanden.

– Gruppen skal med lidt held være det netværk, som mændene kan bruge til at komme videre i livet. Det er ikke en mirakelløsning, men almindeligt, hårdt arbejde, konstaterer Jan Riis.

Han kom ind i arbejdet for Guldborgsund Frivilligcenter, efter at han i nogle år havde været aktiv i Lolland Frivilligcenter. Da han og Anne flyttede til Guldborgsund, spurgte centerleder Birgitte Zimling, om ikke han kunne forestille sig at være formand for centrets bestyrelse.

– Det kunne jeg godt, og jeg blev heldigvis også valgt til jobbet, smiler Jan Riis.

Han er 74 år gammel.

– Guldborgsund Frivilligcenter er et godt sted. Vi har et godt renomme i byen. Mange frivillige, som gør et stort arbejde, gode medarbejdere, og en god støtte fra det politiske system. Selvfølgelig kunne vi bruge flere ressourcer, men ser man ud over landet, har vi det godt her i kommunen, så det er et godt sted at være leder, konstaterer Jan Riis.

Hits: 224

Scroll to top
Skip to content