fbpx

2. suppleant: Anders Bondo
Forening: Liv i Stubbekøbing
Adresse: Torvet 1
               4850 Stubbekøbing
Telefon:  24 88 94 02
Mail: formand@stubbekoebing.dk

Et liv i pædagogikken

Anders Bondo er født på Falster og har arbejdet her det meste af sit liv. Den nu 75-årige pensionist er gift med Dorthe Bondo, har to børn og er aktiv i Liv i Stubbekøbing samt Rådhusforeningen.

Oprindelig startede Anders Bondo i korn- og foderstoffer. Han blev uddannet hos A. Nielsen – som siden blev overtaget af KFK. Men Bondo var allerede videre. I slutningen af tresserne blev han rejseleder på Mallorca og han har set sin del af grisefester.

Men hjemme fra det sydlige Europa gik Anders Bondo i en helt ny retning. Han uddannede sig til pædagog og fik arbejde på Amtsunge Centret; her arbejdede han med unge, der var ramt af sociale problemer og ofte havde et stofmisbrug.

Efter et kort ophold som leder af Ringsted Fritidshjem, vendte han “hjem” til Falster igen og blev forstander for Østerbro Fritidshjem i Nykøbing. Og herfra gik turen så til Nysted Efterskole, hvor han var forstander i 25 år.

– Det er her, jeg har lagt hovedparten af min arbejdsindsats, konstaterer Anders Bondo.

I årene op til han gik på pension startede han og hustruen dog Guldborgsundskolen op. Det var en skole med mulighed for kostophold – og den blev tilbudt til de unge andre ikke ville have. Her var han i seks år, til han stoppede som aktiv på arbejdsmarkedet.

Nu gælder det Liv i Stubbekøbing og Rådhusgruppen, hvor Anders Bondo er en aktiv frivillig. Han vil meget gerne være med til at skabe et kulturcentrum i Stubbekøbing. Og i det gamle rådhus på Torvet er der mange muligheder.

Visits: 304

Scroll to top
Skip to content