Årets Frivilligpris uddelt 2019

Årets Frivilligpris 2019 blev uddelt onsdag den 30 september og modtageren var Birgitt Bjerre, Sundgruppen.

Med en del forsinkelse, der skyldes den herværende Corona-krise – lykkedes det at få prisen til Årets Frivillige uddelt til Birgitt Bjerre, Sund-gruppen.

– Det blev hyggelig aften, fortæller Birgitte Zimling, centerleder på Guldborgsund Frivilligcenter.

– Alle de frivillige er klar på, at man ikke skal komme for tæt på Birgitt Bjerre, hvis man står og har tid i overskud. Det er sådan de selv er blevet aktive i Sund-Gruppen, hvor Birgitt både tager og giver opgaver.

Mange havde nok regnet med en cykeltur, da der angivet mødested på Faktas p-plads i Stubbekøbing. Og Birgitt Bjerre ville have været klar til det.

– I går kørte vi kun 46 kilometer, fortalte hun og kiggede kærligt på sin mand Ole Fortnix, som på sin side hævder, at han ikke er frivillig, men modvillig. Og så var den muntre tone lagt.

Det blev til et besøg på Stubbekøbing Museum, hvor de frivillige havde sørget for en rundvisning og der var en let anretning. Med kaffe og kage.

– Flere af deltagerne er født i Stubbekøbing eller omegn og har aldrig selv været på Museet. Snakken går, mens vi ser Museet, og det er netop det, der er meningen med denne event – at have god tid til at være sammen og tale om alt muligt, beretter Birgitte Zimling.

I sin tale til Birgitt Bjerre sagde hun at ”Birgitt deler glæde og overskud med alle omkring sig, at hun viser, hvordan en almindelig forening som Sundgruppen, kan gøre en forskel for kræftramte, og dermed være et forbillede for den udvikling, som bliver tydeligere og tydeligere.”

Birgitt Bjerre var på sin side rørt over den godkendelse, hun følte der lå i Frivilligprisen. Og den godkendelse kunne næstformand for bestyrelsen Jørgen Rasmussen også videregive.

– Der var ingen vaklen i geledderne, da bestyrelsen udvalgte dig og Sund-Gruppen til årets prismodtagere, sagde Jørgen Rasmussen.

Guldborgsund Frivilligcenter
Guldborgsund Frivilligcenter
Guldborgusnd Frivilligcenter
Guldborgsund Frivilligcenter
Guldborgsund Frivilligcenter
Guldborgsund Frivilligcenter

Hits: 45