fbpx

Jørgen Rasmussen har hele sit erhvervsaktive liv, arbejdet som bankmand. Først Nordea i Slotsgade og de sidste ti år som filialchef for Vordingborg bank. Og hans fortid hænger ved. Efter han stoppede som bankmand, fandt han det svært at sidde stille, så han valgte at hjælpe Ældre Sagen.

– Det blev så til, at jeg blev vejleder i en række sager for Ældre Sagen. Samfundet bliver ikke mindre komplekst som årene går, så det arbejde er der – desværre – meget brug for, siger Jørgen Rasmussen.

– Det kom sig sådan, at man på et tidspunkt spurgte mig, om jeg ikke ville lægge lidt arbejde i bestyrelsen for Frivilligcentret. Det sagde jeg ja til, og nu har jeg siddet i bestyrelsen i tre år og har sammenlagt arbejdet fem år i centret. Jeg oplever, at Frivilligcentret bliver godt modtaget, og at folk har tillid til, hvad vi foretager os.

Men arbejdet som vejleder for Ældre Sagen har ikke aftaget i hverken vigtighed eller størrelse.

– Sidste år havde vi 425 sager for borgere her i området. Det kan være mange ting, såsom opstilling af et budget, ledsagelse til et retsmøde og meget andet. Og det er kun de sager, hvor vi har haft personlig kontakt. Rigtig mange sager kan ordnes over telefonen med et råd. De sager er ikke indregnet i de 425, beretter Jørgen Rasmussen.

Samfundet er ikke blevet lettere at gennemskue. Og Jørgen Rasmussen er nu blevet leder af kontaktgruppen – forstået på den måde, at han henviser borgeren til den person, der bedst kan være rådgiver eller vejleder. Handler det om økonomi, er det ofte Jørgen Rasmussen selv, der bliver rådgiver. Og Ældre Sagen er en vigtig faktor i det danske samfund.

Ovenstående er fra det portræt, der indtil onsdag den 18. maj var på siden “Bestyrelse”, her på sitet.

Men ny er Jørgen fortid i Frivilligcentret. Hvorimod han bliver i Ældre Sagen. Det kan blive svært at nå alting og Jørgen har hele tiden gjort det klart, at Ældre Sagen er hans hjerte nærmest.

Views: 12

Scroll to top
Skip to content