fbpx
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

OCD-lokalgruppe Lolland Falster mødes

Tilbagevendende begivenhed se alle

02.01.2025 19:00 21:30

OCD – LOKALGRUPPE LOLLAND – FALSTER

OCD Foreningen, Guldborgsund Frivilligcenter

AKTIVITET

-Obsessive Compulsive Disorder

– er en angstlidelse, som kan være meget plagsom for det ramte menneske. Tvangstanker Og/eller tvangshandlinger styrer en stor del af personens liv. 
Føler du, at daglige ritualer fylder mere og mere i dit liv?
Kredser tankerne om de samme plagsomme emner, som bekymrer dig og dræner dig for energi?                                              Undgår du bestemte situationer, steder eller emner, fordi de giver dig tvangstanker og ubehag?
– Så kan det være en god idé at komme og deltage ved et møde i OCD-Lokalgruppe Lolland-Falster.

OCD lokalgruppe Lolland-Falster

er et sted, hvor OCD-ramte og pårørende kan komme og tale med, søge råd og støtte hos – og udveksle erfaringer med andre, som har sygdommen inde på livet. OCD er en belastende sygdom, som fratager både det ramte menneske og dets pårørende en stor del af deres livskvalitet. Mange går med problemerne selv, og mange er ensomme.

Det kan være rart at kunne tale med andre mennesker, som forstår en. OCD er ikke altid let at tale om. Det kræver trygge rammer at kunne tale om de ofte svære tanker og udfordringer, vi hver især kæmper med. Derfor er der kun adgang for OCD-ramte og pårørende til møderne i OCD-lokalgruppen. Alle deltagere har tavshedspligt. Det vi taler om på møderne, bliver der. Det er naturligvis sådan, at selvom du ikke er diagnosticeret; men måske er i tvivl, om du lider af OCD, er du meget velkommen at deltage.

Rammerne for møderne er uformelle. Møderne er et frirum, hvor vi kan sænke paraderne og være os selv. Uanset om man har en god eller dårlig dag, er det ok. Vi ved, at livet indimellem gør ondt. Nogle gange kan det lette at få luft for den smerte. Det betyder ikke, at der ikke er plads til smil og latter. Slet ikke!

Der er ikke tilmelding til møderne. Hvis du har lyst til at komme og være med dukker du bare op. Man bestemmer selv, om man vil deltage i dialogen, eller om det føles mere trygt blot at lytte til os andre. Om man har overskud til at deltage i 10 minutter eller hele aftenen, så er det helt fint. Der er ingen forventninger ift. dette.

Carsten Stoemann Rasmussen, der er kontaktperson for OCD lokalgruppe Lolland-Falster og leder møderne, er selv OCD-ramt. Han har lidt af sygdommen siden barndommen; men har det godt i dag. Han kender til alle aspekter af OCD, – både fra sin egen historie og igennem det frivillige arbejde han laver i OCD-foreningen. Har du brug for professionel hjælp, kan han guide dig videre i systemet, så du kommer i kontakt med en psykolog og/eller læge.

Udover de månedlige møder vil vi ca. én gang om året arrangere et åbent foredrags-arrangement, hvor alle med interesse for emnet er velkomne. Vi vil reklamere for disse arrangementer via Guldborgsund Frivilligcenters informationskanaler samt i Fritidsnyt.

Sted: Guldborgsund Frivilligcenter. Banegårdspladsen 1a, 4800 Nykøbing Falster.
Dato: Møderne afholdes som udgangspunkt den 1. torsdag i hver måned.
Tid: Kl. 19.00 – 22.00. 

Forbehold for ferie og ændringer, kontakt foreningen

Tilmelding er ikke nødvendig.

https://ocd-foreningen.dk/OCD-foreningen –

Free

Views: 1

Scroll to top
Skip to content