fbpx

Onsdag den 11. oktober fra klokken 15.00 var Guldborgsund FRivilligcenter dirrende af spørgelyst og fortælleglæde, da Frivilligcentret tilbød et gratis kursus, skabt af Jeanette Reffstrup.

Emnet var SoMe – eller sociale medier, som det hedder på hverdansk.

Det var et grundkursus og Guldborgsunds foreninger var i den grad klar til at høre om emnet. Kurset var helt booket op, så 20 deltagere kunne høre Jeanette Reffstrup fortælle om Facebook, Instagram og de andre sociale medier. Hvordan gebærder man sig, hvis man vil lege med?

Og til at lege med hører også en viden om algoritmer – ert emne, mange lykkeligt har undgået i skoletiden, men som fylder ganske meget i Facebook, Instagram og X’s verden. Det er disse ligninger, der gør hvem der ser det du sender ud, så det er vigtig børnelærdom. Men også om, hvad man skriver og hvorfor man ikke kan nøjes med en opdatering hvert halve år. Det er et medie, der stadig er under udvikling, men det helt centrale er, at hvis først man starter, så skal man fortsætte.

Spørgelysten var meget stor. Det var meget konkrete spørgsmål og mødet holdt sig til de jordnære emner. Hvor vigtigt er sprog og stavefærdigheder, hvor ofte skal man opslå nyt og så videre.

Alle fik konkrete svar og der var stor glæde efterfølgende, også hos Guldborgsund Frivilligcenters Signe Schneekloth, der var praktisk arrangør.

– Der var lutter positive tilbagmedlinger, så jeg er glad. Det er et emne, vi vil gøre meget mere ved i det kommende år, siger Signe Schneekloth.

Views: 7

Scroll to top
Skip to content