fbpx

Foreningsnavn: Vinterbadernetværket i Guldborgsund
Kontakt: Katrine Thelle
Adresse: Alslevvej 23
By: 4850 Stubbekøbing
Tlf.: 27 58 00 31
E-mail: katrinethelle93@gmai.com

Hjemmeside: www.vinterbadernetvaerket-i-guldborgsund.dk

Facebook: Vinterbadernetværket i Guldborgsund

 

Medlemmer: 120 medlemmer

Frivillige: 9

 

Hvem kan være med:

Vinterbadning kræver hverken forberedelse, udstyr eller særlige forudsætninger. Alle kan være med. Det koster 100 kr. om året for at være medlem af Vinterbadernetværket.Hvad vil vi?

En gang vinterbader altid vinterbader. Vi bader hele vinteren og jo koldere det er, jo bedre er velværet bagefter. Det kunne vi naturligvis bare gøre, men baderegel nr. 1 er, at man ikke bør bade alene. Derfor er det vigtigt at finde sammen med andre. Derudover vil vi gerne dele vores erfaringer og den glæde vi har ved at vinterbade med andre.

Foreningen blev oprettet i 2010. Vi kalder os Vinterbadernetværket i Guldborgsund for at markere, at vi er en sammenslutning af mange små lokale netværk.

Vi ønsker både at fremme mulighederne for at man kan finde sammen omkring de lokale badesteder og at man har muligheden for at trække på et større fællesskab.

Vi har ikke andre dagsordner end at fremme interessen for vinterbadning og vinterbadernes interesse. Vi vil også gerne skabe et forum for udveksling af erfaringer og ideer.

Vi har i fællesskab kortlagt flere badesteder – og som medlem kan man via foreningen komme i kontakt med andre vinterbadere, når man higer efter et koldt gys! Gennem foreningen er det muligt at tilmelde sig arrangementer sammen med andre vinterbadere både i hele Danmark og i vores nabolande – når der er spændende arrangementer. Gennem foreningen er det muligt at kortlægge endnu flere gode steder at finde sammen omkring, når man vil bade i vinterhalvåret – der er masser af vand omkring Guldborgsund kommune.

Link til kort med badesteder: kort til badesteder se her

Noget om vinterbadning

Vi er ikke i tvivl om at vinterbadning er sundt. Vi har selv oplevet både eden forebyggende og helbredende effekt. Små skavanker kan ganske enkelt ikke overleve det kolde gys! Lidt ondt i halsen, et mindre hold i ryggen eller en forkølelse på vej forsvinder.

At cirkulationen i kroppen øges mærker man med det samme og det giver en god varme. Man bliver høj på samme måder som dem der løber – det går bare meget hurtigere. Det er en skrøne at tro, at der skal bades hver dag. De fleste bader en eller flere gange ugentligt – nogle med større intervaller. Vil du vide mere om vinterbadning så læs evt. bogen Hop i Havet

Views: 63

Scroll to top
Skip to content