fbpx

Feriehjælp og billige ferier 2024

Ferieophold

Kan søges 1. – 30. april

En ferie betyder alt for udsatte børn. Børnene de får en uge fyldt med gode oplevelser.

Ferieophold drives af frivillige. Det bestræber os på at sende børn og unge afsted med andre fra samme lokalområde. Læs mere om tilbudet her

For at kunne komme i betragtning til hjælp gennem Dansk Folkehjælp, skal man være på overførselsindkost se hvilke øvrige kriterier her 

ANSØG HER 

Oplevelser og udflugter

Mødrehjælpens lokal afd. Nyk. F inviterer i løbet af året, børn og deres forældre fra Nykøbing F. til at deltage i forskellige aktiviteter og udflugter. Det kan være éndagsture til f.eks. biografen, Legejunglen og BonBon-land. Det er gratis at deltage, og vi sørger for transport, forplejning og evt. éntre. Du kan læse mere her

For at deltage i Mødrehjælpens aktiviteter og ture kan du kontakte lokalforeningen på 
Nyk.akt@mhj-lokal.dk
og komme på vores mailingliste. 

Idrætsskoler

Friplads på DGI’s idrætsskoler og camps: DGI tilbyder fripladser til børn og unge fra familier, hvor der ikke er økonomi til at betale for ferie- og fritidsaktiviteter. Tilmelding foregår gennem en frivillig eller en fagperson, som I har kontakt med som familie. Vedkommende kan på dit barns vegne ansøge DGI om en friplads – hvordan er nærmere beskrevet i vejledningen her. Du kan se udvalget af idrætsskoler her

 

 

 

Familieferie med en voksen

Red Barnet Sommerlejr: Red Barnet lokalforeninger afholder hvert år sommerlejre over det meste af Danmark for børn, unge og familier, der er henvist til tilbuddet af kommunen. Tag fat i din sagsbehandler hos kommunen eller AKT-læreren på dit barns skole, hvis du vil høre mere om muligheden for at komme på en af Red Barnets sommerlejre.

Hvis du vil høre mere, kan du kontakte Guldborgsund-Lolland lokalforenings forperson på:

 forpersonguldborgsundoglolland@redbarnet.dk 

 

Ferielejre

Ungdommens Røde Kors afholder 23 ferielejre i ugerne  i uge 28, 29 og 30. for børn mellem 7-13 år og unge mellem 14-17 år. Tilmelding til ferielejrene sker via de sociale myndigheder i kommunerne, der også betaler for opholdet.

Ferielejrene er forbeholdt børn og unge, der har specielt behov for at komme på et ferieophold – enten på grund af fysiske eller psykiske handicaps eller på grund af sociale forhold.

Kontakt din sagsbehandler eller kontaktperson og tal med dem om at indstille jer/barnet/ung. De kan læse mere her  – Bliv indstiller (ferielejr.dk)

Sommerlejre

Er åben for tilmelding

Blå Kors arrangerer sommerlejre for børn og unge i alderen 7-20 år. Tilbuddene retter sig særligt mod børn og unge fra familier med alkohol- og rusmiddelproblemer, fattigdom, psykisk sygdom og andre sociale problemer.Du kan læse om de forskellige lejre her 

 Tilmeld dit barn til en sommerlejr via hjemmesiden.

Ta´på Ø-lejr

Ø-lejr: 11 lejre rundt om på de danske øer, der alle har forskelligt tema fra uge til uge. Nogle lejre har for eksempel særlige børne- og familieuger.

Er du enlig forsørger med tre børn eller flere, skal du kun betale for dine to ældste børn. 

Læs mere om ø-lejrene her

Familieferie

Hvert år organiserer foreningen Husmoderferie for ca. 300 børn og voksne i velfungerende rammer med pædagogisk støtte. Tilbuddet er primært målrettet enlige forsørgere fra hele landet med indkomst på kontanthjælps niveau.

Vores ferier har som mål at give forældre og børn større livsglæde, trivsel og styrke til at indgå i fællesskaber.

Du kan se programmet og stederne for 2024 her

Ansøg Her 

ferieophold

Hvis du og din familie gerne vil med på ferie skal du henvende dig hos din lokale folkekirke, og spørge dem, om de er med i Folkekirkens Feriehjælp. Hvis de er med, kan du søge hos dem.

Du kan også henvende dig til dit kirkesogn, der i nogle tilfælde arrangerer sommerlejre og aktiviteter for børn. Nogle sogne er med i projektet Folkekirkens Feriehjælp, der hvert år sender familier på en uges ferieophold i et feriecenter.

Ellers kan du desværre ikke søge ferie hos os.

 

Særligt til anbragte børn/unge

Børnehjælpsdagen arbejder med at styrke anbragte børn og udsatte unge i Danmark. De står bag en lang række indsatser, der styrker de unge menneskers sociale og personlige kompetencer, så de får bedre forudsætninger for at mestre deres eget liv. Læs mere om nogle deres tilbud her:

Drømmebanken
Styrkedage
Fællesdagstræf

Sommerferie

Et tilbud til medlemmer af Autismeforeningen

Det koster ikke noget at deltage i sommeropholdene, men man skal opfylde nogle kriterier fra Arbejdsmarkedets Feriefond i forhold til husstandens indkomst, og det kræves at ansøger er medlem af Autismeforeningen.

Den person, der ansøger om deltagelse på sommerferien skal være medlem af Autismeforeningen. Mens de andre personer, der deltager, ikke behøver være medlem. 

Se feriesteder og ansøg her

Familieferie

ansøgningsfrist 14. april

Diakoni i Lolland-Falsters Stift
Det er en blandet gruppe med 6 familier fra Lolland og Falster.
Det er for børnefamilier på overførselsindkomst, som har børn under 18 år.
Ferien er i Helsingør Ferieby fra lørdag den 3. august til fredag den 9. august.
Det er gratis at deltage, men familien skal selv sørge for transport frem og tilbage fra Helsingør.
Fristen for at ansøge er 15. april. I kan få mere viden, ved at sende en mail til lfsocialearbejde@gmail.com.
Oplys navn og telefon nr. og I vil blive kontaktet.

(2) Facebook

På facebook findes der flere grupper, hvor der tilbydes forskellige former for feriehjælp eller støtte, fra både private, firmaer og foreninger.

Skriv i søgefeltet: Feriehjælp, sommerferiehjælp, feriestøtte eller andre søge ord du kan finde på.

 

Visits: 63

Scroll to top
Skip to content