Tanja Beckmann Sørensen

Medlem: Tanja Beckmann Sørensen

Forening:   Naboskab Østerbro
Adresse:    4800 Nykøbing F.
Telefon:   Kan oplyses hos Frivilligcenteret
Mail: naboskab@outlook.dk

Hun har hjertet med

Tanja Beckmann Sørensen er en ildsjæl, der tror på at alle kan gøre en forskel.

Tanja er ansat i kommunen og er formand for lokalforeningen Naboskab Østerbro, som blev startet op som et fællesskab under corona nedlukningen i 2020. Naboskab Østerbro er en aktivistisk forening, der arbejder for det gode naboskab i lokalområdet i Nykøbing F.

Hun er vokset op i et rabarberkvarter – det kaldte man for en generation siden kvarterer, hvor de nye parcelhuse, de gamle forsorgshjem, de nye blokke med lejligheder og små virksomheder, lå side om side. Og børnene elskede at løbe fra miljø til miljø.

– Vi vil gerne have et naboskab på Østerbro, hvor det er naturligt at låne en kop sukker af naboen, at give nye naboer en buket fra haven og ønske dem velkommen – lige som man altid har gjort det. Men det kræver at man arbejder for det.

– Vi har en Facebook-gruppe, hvor man kan forære ting, som man har i overskud, til andre. Ikke salg, men foræringer, beretter Tanja Beckmann Sørensen. Gruppen fungerer som en digital opslagstavle, hvor man kan dele alt det, som godt naboskab drejer sig om.

Hun har kendt til Guldborgsund Frivilligcenter i mange år, og det føltes naturligt for hende at indtræde i bestyrelsens arbejde, da der var en ledig plads ved generalforsamlingen i 2022.

Hun og manden flyttede til Falster i 2007, fordi de har familie i Maglebrænde og har ikke fortrudt skiftet.

Hits: 96