fbpx

1. suppleant: Tonny Pedersen
Forening: Blæksprutten Gedser
Adresse: Skråvej 2
                4847 Gedser
Telefon:  42 55 03 47
Mail: gb13@live.dk

Lokalområderne skal også være med

Tonny Pedersen har i høj grad selv kunnet bestemme, hvordan han ville have sit liv, da han kom lidt op i årene.

– Oprindeligt arbejdede jeg med IT, men som så mange andre oplevede jeg, kort efter årtusindskiftet, konsekvenserne af at IT-boblen brast. Jeg arbejdede i et datterselskab til Hewlett-Packard, men da de blev pressede, trak de alt hjem til USA, og vi blev arbejdsløse, siger Tonny Pedersen.

I stedet fik han job som service-mand i et call-center. Med kunder som SAS og andre, skulle han sikre, at de fik den service, de betalte for.

– Da jeg så havde rundet de 60 år, ønskede jeg at trappe lidt ned, og jeg fik en fin behandling; jeg droslede langsomt ned og ud af jobbet. Men så manglede jeg jo noget at tage mig til, fortæller Tonny Pedersen. Og da jeg så mødte Egon, der havde startet Blæksprutten i Gedser, var han helt med på, at min IT-baggrund gjorde, at jeg kunne bruges til materiel- og support-mand på dét område.

Tonny Pedersen flyttede til Gedser i 2005. Da havde ideen om “blæksprutte” slået rod; ikke kun i Gedser, men flere steder på øerne.

– Det var en forenkling, så kommunen kun havde én samarbejdspartner, når det gjaldt frivilligt arbejde, beretter Tonny Pedersen.

– Efter Sydfalster var blevet en del af Guldborgsund, var der sat et beløb af til et idrætshus i Gedser. Og det var båndlagte midler, så man besluttede at skabe et medborgerhus, hvor alle aktiviteter kunne være, fortæller Tonny Pedersen.

– I en overgangsperiode besluttede jeg at hjælpe “GIM” som medborgerhuset hedder, med lokale-reservation og kontakt til kommunen, siger Tonny Pedersen. De cirka 70 medlemmer var jo delt op i flere “klubber”, der nu skulle være foreninger for at få støtte, forklarer han.

I den forbindelse kom han i kontakt med Frivilligcentret. Og accepterede en post som suppleant i bestyrelsen.

– Jeg har en del andet arbejde, så den lidt mindre forpligtende titel som suppleant, passede mig godt, fortæller Tonny Pedersen, der dog stadig kommer til de fleste møder.

– I Gedser har man ikke den store fornemmelse for det arbejde, der udføres, for det er mest sociale foreninger, der ikke rammer ind centralt hernede, fortæller Tonny Pedersen.

– Men med den nye form, hvor også andre aktører kan blive medlem af centret, ser jeg større muligheder, forklarer Tonny Pedersen.

Tonny Pedersen er 72 år og han har stadig masser af arme til at udføre sit arbejde med.

Views: 218

Scroll to top
Skip to content