fbpx

Den første konference med fokus på hjemløshed på landet blev en stor succes, ikke mindst for Jan Riis, der har stået for en stor del af forarbejdet. 

Jan Riis er formand for Guldborgsund Frivilligcenter, og sammen med frivillige fra en række andre foreninger har alle lagt et stort arbejde i at skabe denne konference, som løb af stablen torsdag den 10. marts.

Der var fuldt besat på alle pladser og udover omkring 250 delegerede, var der også fyrre frivillige til at få alt til at løbe rundt.

Grundet den aktuelle situation måtte man undvære socialminister Astrid Krag, som dog var med på et video-link. Men hun var savnet i paneldebatten.

Hjemløse på landet har problemer, som ikke kendes i byerne. Det kan for eksempel handle om afstande, hvor aftaler kan være svære at holde, hvis der er involveret offentlig transport o længere gåaftsande. Også hvor de hjemløse kan bo, kan være et problem. Nogle hjemløse har meget svært med nærhed, og der er kun enkelte tilbud om bolige i mindre samfund, hvilket kan gøre hjemløsheden mere permanent.

Ud over de mange punkter, man nåede igennem var der også knyttet nyttige forbindelser. Både Center for Afhængighed og andre kommunale tilbud fik kontakt med grupper, der har hjemløse som aktive, hvilket kan give gode kontakter fremover.

Det blev en god dag i Maribo Hallerne, da slutfløjtet lød ved 16-tiden.

Og en glad, men træt Jan Riis kunne slutte dagen.

Visits: 6

Scroll to top
Skip to content