Snakomsorg

Foreningsnavn: Snakomsorg
Kontakt: Susanne Dea Crammond
Postnr/by: 4800 Nykøbing F.

Telefon: 24 80 02 08
E-mail: info@snakomsorg.dk
Hjemmeside: www.snakomsorg.dk

Folder: Snakomsorg

Aktivitet

Samtalegruppe for børn og unge i Nykøbing Falster

Målgruppe: Børn og unge i alderen 6-15, som har mistet/er ved at miste et nærtstående familiemedlem (der skal visiteres for at komme i gruppen).

Formål: At skabe et netværk mellem børn og unge, der har mistet/er ved at miste et nærtstående familiemedlem, at give dem mulighed for at møde jævnaldrende i samme situation og dele tanker og følelser med hinanden.

Aktivitet: Hvert møde starter med at vi nyder lidt frugt/kiks/saft/kakaomælk, mens vi snakker om hvad der er sket siden sidst og byder evt. nye velkommen i gruppen. Resten af tiden bruges til at lytte eller fortælle hvad vi har på hjertet. Ofte vil der være et tema eller en video som giver anledning til refleksion og snak.

Det er gratis at deltage.

Hvornår: Gruppen mødes på mandage i lige uger fra 16.30 til ca. 18.

Hvor: Lige p.t. mødes vi i frivilligcenter Guldborgsund, Banegårdspladsen 1A, 4800 Nykøbing Falster.

Kontakt/Visitation: Kontakt for mere info og aftale om visitations samtale på telefon 24 80 02 08, hverdage mellem kl. 10-18.

Gruppeledere: Gruppen ledes af Angus og Susanne Dea Crammond.

Info: Mere om gruppen og planlagte mødedatoer kan ses på www.snakomsorg.dk.

Nykøbing F. d. 28. oktober 2021

Talen ved Kåring af Årets Frivillig 2021

ved Dialogmødet d. 28. oktober 2021

Taler:Næstformand for Social, Sundhed og Omsorgsudvalg Jens Erik Boesen

“I dag er der grund til at tale om mod. Vi kan drømme om at have mod til at springe i faldskærm eller bare turde være, den vi er. Når vi er modige, så er vi ligeglade med, hvad andre tænker om os, hvis vi skulle mislykkes med vores forehavende. Modige mennesker inspirerer os selv til at være modige, holde fast i de drømme vi har, og hvis vi er rigtig heldige, så har vi modige mennesker til at støtte os på vejen, når det bliver svært.

Somme tider render vi panden mod en mur – og lige meget hvor meget man prøver, så er det, man ønsker sig allermest altid lige uden for rækkevidde. I langt de fleste tilfælde ved man, at muren ikke holder, at man kommer – forhåbentlig stærkere ud på den anden side og forhåbentlig ser muren anderledes og knapt så skræmmende ud fra den anden side.

Det kræver mod at bryde mure ned, og det kræver mod at stå ved siden af og heppe – uanset hvordan muren ser ud.

Nogle gange stiller frivillige sig til rådighed lige der, hvor de fleste menneskers mod svigter. De står der, hvor man er nødt til at være der med hele sin person – uden forbehold, og være parat til at give alt man har, og hvor man ikke kan andet end at indgyde tro på, at muren kan brydes ned sten efter sten, fordi man selv har været der. Man prøver at vise, at der er andre, som også kæmper mod mure, og at det giver mening at turde se på, at det man ønsker sig allermest, for altid vil være uden for rækkevidde.

De fortjener respekt og beundring, for deres indsats – det er ikke det letteste i verden at stå med 10 fremmede børn, coronarestriktioner, sprit, afstand og numsen i sædet, og stadig tro på, at man ved sin tilstedeværelse kan bidrage med et rum og et nærvær, som de børn har brug for – uden at vide helt præcist, hvad de egentlig har brug for. Et er sikkert, børnene ved det heller ikke, og det er derfor, at man som frivillig i den situation må være modig og bruge alle sine sanser, sin faglige færdighed og sin sunde dømmekraft, for børn svigter man ikke under nogen omstændigheder.

Titlen som Årets Frivillige, for der er 2, 2021 går til Susanne og Angus Crammon for deres arbejde i Snak om Sorg”.

 

Hits: 140