fbpx

Fra penge til mennesker

Signe Schneekloth har arbejdet på Guldborgsund Frivilligcenter siden efteråret 2014. Hendes vej hertil var ikke umiddelbart indlysende, men har fungeret rigtig godt.

– Jeg blev uddannet Handelsøkonom i 2014. Og lige umiddelbart var der ikke mange jobs at finde. Men en måneds tid efter så jeg opslaget fra frivilligcentret og søgte. Og det fik jeg, forklarer Signe Schneekloth, der er frivilligkoordinator på Guldborgsund Frivilligcenter og en af 2 fastansatte.

Selv om Handelsøkonom og frivilligkonsulent ikke umiddelbart ser ud til at have meget med hinanden at gøre, har Signe Schneekloth fået meget ud af arbejdet.

– Det er ikke et arbejde, jeg blot ser som en mellemstation. Jeg kan sagtens se mig selv i dette job også om nogle år, siger den 28-årige HØK.

Da hun startede på centret var det i høj grad praktiske opgaver, der skulle løses.

– I starten var det foreninger, der manglede helt konkrete opgaver løst. Men igennem tiden har vi fået mange flere, og forskellige, opgaver. Det er blevet mere sådan, at også mennesker uden særlige forudsætninger eller ressourcer, gerne vil gøre noget for andre. Og dér skal vi hjælpe dem på en anden måde, end vi skulle i starten, fortæller Signe Schneekloth.

Det hun tager med sig fra sin uddannelse, er i høj grad kommunikationsdelen. Andre ting har ikke været så efterspurgte.

– Men det er et spændende job. Samfundsudviklingen har ændret sig siden jeg startede, og det betyder, at vi i dag står overfor helt andre opgaver. Det gør det til en spændende arbejdsplads, siger Signe Schneekloth. Som tydeligt kan se en udvikling i det arbejde, der bliver udført.

 

Signe Schneekloth, Guldborgsund Frivilligcenter
Signe Schneekloth, Gulsborgsund Frivilligcenter

 

– Det er en blandet og spændende skare foreninger og frivillige, vi arbejder med i dag. Centeret udvikler sig hele tiden, og der er en grundfølelses af, at vi bevæger os i en god retning – uden at vi altid er enige om det, siger Signe Schneekloth.

Før hun kom til centret havde hun dog snuset til frivilligt arbejde. Men ikke i den sociale genre. Hun var aktiv i Stubbekøbing Badmintonklub.

Signe Schneekloth, Kirsten Jensen, Guldborgsund Frivilligcenter
Signe Schneekloth, Guldborgsund Frivilligcenter

Visits: 271

Scroll to top
Skip to content