fbpx

Røde Kors Nykøbing F. - Sydfalster

Foreningsnavn: Røde Kors – familie og integration
Kontakt: Linda Brøndum
Adresse: Vestenborg Allé 217 3
Postnr/by: 4800 Nyk. F
Telefon: 20 92 78 85 
E-maillinbro@roedekors.dk
Hjemmesidewww.drk.dk 

Frivillige: 7

 

 

 

Guldborgsund Frivilligcenter Røde Kors

Aktivitet

Røde Kors, Nykøbing F-syd Falster familieafdelingen har følgende tilbud: 

“Familienetværket”: Familier og frivillige mødes hver 14. dag. Her er der mulighed for at møde andre familier med jævnaldrende børn. Man starter med at få en kop kaffe, saftevand eller andet. Så vil der være forskellige aktiviteter, det kan være boldspil, brætspil, lege m.fl. vi spiser sammen, og slutter dagen af med f.eks. kage. det er i tidsrummet 16.30- 19.00. ca.

“Frivillige familievenner”: 1til1 støtte, hvor man bliver matchet med en frivillig og mødes ca. 1-2 gange om måneden, hvad indsatsen består af, er ud fra familiens ønsker og behov. det kan f.eks. være hjælp til at få struktur og ro på hverdagen, budgetlægning, hjælp til at udvide netværket, sparring på hverdages udfordringer og meget andet. (hjælp til selvhjælp)

“Venner viser vej”: 1 til 1 støtte for flygtninge. Her kan der hjælpes med f.eks. bedre danskkundskab, hjælp til at skabe trivsel og tryghed omkring flugtsituationen og reetablering i et nyt land. Hjælp til foreningslivet så børnene kan komme til fritidsinteresser. Bedre system, kultur og samfundsforståelse og meget andet.

“Lektiecafe”: det henvender sig til børn på folkeskole niveau. Vi mødes på hovedbiblioteket i Nykøbing Falster, 2 gange om ugen kl. 13.30-16.00

“Bisidderhjælpen”: Tilbud om hjælp til f.eks. at læse og forstå breve fra kommunen, skolen, m.fl. Bisidderen kan deltage ved møder hvor familien har et behov. Det kan også være hjælp til skrivelser.

“Mentorer”: hjælper med at komme tættere på job eller uddannelse.

 

Views: 22

Scroll to top
Skip to content