fbpx

Siden 12. marts har de frivillige organisationer været nødt til at indskrænke deres virksomhed radikalt – ja, i en lang række tilfælde lukke ned.

Lungeforeningen, Hjerteforeningen og mange andre patientforeninger generelt har måttet lukke ned, fordi de aktive og frivillige selv risikerer voldsomme konsekvenser, hvis de smittes og det samme gælder brugerne.

Men under det hele har der ligget et ønske om at komme i gang igen.

Den 25. marts havde Guldborgsund Frivilligcenter en rundringning til 20 af de frivillige foreninger:

En rundringning til 20 tilfældige foreninger fra forskellige grupper i dag viser, at alle borgere, der har henvendt sig til en forening med en bekymring eller en opgave er blevet hjulpet. Der er lidt mere gang i foreningernes facebookgrupper, der bliver ringet rundt til medlemmerne, skrevet breve med opfordring om at tage kontakt, hvis de har brug for at få løst et problem. Alle foreningerne har mødt ængstelse hos borgerne, men der er også mange borgere, der tager det helt roligt. Vejlederne (tidligere kaldet bisiddere) løser opgaverne over telefonen, når det er muligt, Ældre Sagens besøgsvenner har konverteret deres fysiske besøg til (lidt flere) telefonsamtaler i stedet, og I nogle foreninger overvejer man at tage virtuelle møder i brug, så man stadig kan mødes, men det er ikke startet endnu.

Foreningerne er der altså endnu – så tag trygt kontakt, de skal nok hjælpe, det de kan, og ved man ikke, hvor man skal gå hen med sin udfordring, så kan man ringe til Guldborgsund Frivilligcenter tlf.: 51 28 12 05 på hverdage mellem 10 og 11, så ser vi, om vi, sammen med andre frivillige, kan løse opgaven.

Naboskab Østerbro, Guldborgsund Frivilligcenter,

Guldborgsund Frivilligcenter svarer på telefon mandag, tirsdag og torsdag kl. 10 – 15, men alle mødeaktiviteter er aflyst.

 

Senere har frivilligcentret haft flere rundringninger, men stemningen fra marts holder stadig.

Flere af patientforeningerne: Hjerteforeningen, Lungeforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Ældre Sagen har alle lukket helt ned.

Men ellers er biledet, at de fleste opretholder telefonkæder for at have en vis forbindelse.

Der har ikke været akutte situationer i området.

Nu begynder så den langsomme oplukning som man kan læse om på siderne her.

Visits: 22

Scroll to top
Skip to content