fbpx

8000 kroner – det var den pris en lille frivillig gruppe i Lemvig kom til at betale, fordi de havde lånt to billeder fra en madhjemmeside til at illustrere en hyggeaften for medlemmerne.

Nogle hjemmesider bruger professionelle fotografer, og her falder dummebøderne hurtigt og kontant. Hvis man aftaler på forhånd, at man må bruge billedet, kan man få en noget anden pris, men hvis sitet opdager at deres billeder er brugt uden at spørge, er 4000 kroner pr. billede en normal takst.

– Der er sider, hvor man gerne må låne billeder fra , også gratis. Men man skal være sikker på det og man skal spørge sig for. Helst skal man bruge sit eget kamera – så er man på sikker grund, siger daglig leder af Guldborgsund Frivilligcenter, Birgitte Zimling.

Så helt basalt: Lad være med at bruge det lækre billede, du lige så på et site. Det kan komme til at koste dyrt. De fleste fotografer har en service, så de får besked, når deres billeder dukker op. Og de skal også leve, så deres regning kommer prompte.

Lad være med at bringe foreningen i den situation. Det er ærgerlige penge at skulle af med. Er du forelsket i et foto, taget af en anden, så kontakt vedkommende og få en tilladelse. Så er det i det mindste betragteligt billigere

Guldborgsund Frivilligcenter

Views: 13

Scroll to top
Skip to content