På besøg hos “Lykke få – ud at gå”

Mandag morgen klokken 10 foran Sakskøbing hallen, skal medlemmerne hos “Lykke få – ud at gå”, ud på en af deres ugentlige ture. Det er forår, solen skinner og det er en af de første dage på året, hvor man kan gå med shorts uden at fryse. En halv time før turens start er der dukket 10-20 personer op, men som tiden går strømmer mennesker til, og der ender med at være mere end 110 mennesker.

Dette er en forsamling hvor du ikke vil komme som den sidste. Der er én regel, og den er meget simpel, du skal gå rundt og give hånden og sige ”Goddag” til alle fremmødte. Denne regel er meget vigtig da den formår at få alle fremmødte til at føle sig velkommen hvad end det er deres første tur eller 10. tur.

Lykke få ud at gå_2016, Guldborgsund Frivilligcenter

I dag går turen ud i Krenkerup gods’ skov og tilbage igen. Da det er forår, er skoven flot lysegrøn, og eftersom det er blå himmel, er der en flot blå baggrund, når man kigger op på trækronerne. Undervejs bliver der snakket en masse, for gåturen handler ikke bare om at få rørt sig, den handler også om det sociale.

Mange af “gangerne” kommer fast, men der er også altid nye ansigter. I dag er kønsfordeling cirka 30 % mænd og 70 % kvinder, hvilket er meget normalt for disse gåture.

Lykke få ud at gå_2016, Guldborgsund Frivilligcenter

I starten af artiklen skrev jeg ”medlemmerne”, men det er faktisk en forkert betegnelse. “Lykke få – ud at gå” er nemlig ikke en forening, der er ingen bestyrelse, og man kan ikke melde sig ind. Hvis du vil med ud at gå en tur, skal du blot møde op mandag morgen klokken 10, der, hvor turen finder sted. Hvis du ikke ved hvad du skal lave mandag formiddag, kan en tur med disse naturelskere anbefales.

Lykke få ud at gå_2016, Guldborgsund Frivilligcenter

Se “Lykke få – ud at gå” hjemmeside HER

Eller deres side på centrets hjemmeside HER

Hits: 78