Op på Klingen Mand

I korte træk handler det om, at man ved alle plejehjem og lokalcentre i Guldborgsund har en eller flere cykel-rickshaws, som beboerne så kan få ture i efter behov. Det er ikke en forening, der som sådan gør meget væsen af sig – udadtil. Men den har fungeret i en del år, og er meget populær hos de ældre, der er målgruppen.

“Vi vil gerne være flere ”piloter”, som man kalder de frivillige, der betjener de trehjulede rickshaws (som i høj grad ikke er taxier), siger Tonny Bramsen, der er frivillig.

Man kan altid aftale at prøve cyklen, tale med andre piloter og der er et godt fællesskab omkring turene. Det er dejligt at komme ud i det blå, og når man ser den glæde de ældre har ved turene, så er det en ekstra glæde man selv får – siger Tonny Bramsen.

Støttegruppe til Cykling uden alder, Guldborgsund frivilligcenter,
 

Cykelpiloterne kan nu også kan benyttes af ældre i private hjem. Som en del af forsøget på at begrænse den ensomhed, Covid-19 har skabt lancerer man dette tilbud.

Op på klingen, mand er også et forsøg på at skabe “mandefællesskaber”, altså cirkler hvor mænd kan være sammen og få lidt god motion, samtidig med at de gør noget meningsfuldt.

– Men det skal ikke forstås sådan, at det kun er mænd, der kan blive piloter. Kvinder er også mere end velkomne, siger Anne Kristiansen, der er frivilligkoordinator, og den man kontakter, hvis man vil høre mere.

tlf.: 25 18 09 55, mail: akri@guldborgsund.dk

 

Hits: 46