Ledelse: Væk fra det perfekte

Hvordan skal man lede en forening af frivillige?

Det forsøger kursusvirksomheden Ingerfair at kredse ind i denne sæson. Og et af de sikre fif er at være ærlige omkring alt, hvad der sker i foreningen, beretter chefkonsulent Julia B. Hunt.

– Vi kan ikke alle være verdensmestre i alting. Derfor føles det bedre for medlemmerne at de får ærlige svar om fejl i organisationen. Væk med det polerede og perfekte og ind med ærlighed og åbenhed, er Julia B. Hunts råd.

Hun har haft samtaler med en rækker erhvervsfolk og det er deres svar, hun sammenfatter i en række artikler, der kan læses på Ingerfairs hjemmeside

kvinde med pc, Guldborgsund Frivilligcenter

De ledere, Julia B. Hunt har talt med, er nok ikke dem, man ville tænke på først som ledere. Ingen af dem kommer fra DJØF-universet, men er gået snirklede veje og endt som ledere fordi de kunne noget med mennesker og ressourcer.

– Der findes ikke en støbeform for ledere. Det er en vigtig lektie at huske. Så hvis man har evnerne kan jobbet også kome. Og så er det vigtigt at have ressourcerne klar, fortæller hun i indledningen til artikelserien.

Hits: 18