Kursus: nye, glade hjælpere

Når sommerpausen er ovre, er de fleste nok klar til at tage fat på et nyt år.

Vi ved stadig ikke, hvordan situationen med Covid-19 udvikler sig, men med mindre, der skal strammes yderligere op, er Guldborgsund Frivilligcenter klar med et kursus i det tidlige efterår. Det er et heldagskursus fra 10.00 – 16.00 her på Frivilligcentret. Det er onsdag den 30. september. Og det handler om at skaffe nye frivillige, som bliver. Eller “planlagt rekruttering”, som det hedder med højere lix-værdi.

Uden friske og engagerede frivillige – intet foreningsliv. Det er de hårde fakta. Derfor er processen med at rekruttere og fastholde frivillige én af de allervigtigste opgaver.

Når hverken slesk tale og portvin, pisk eller lasso hjælper med til at skaffe nye frivillige, hvad gør man så? Dette kursus giver deltagerne solid viden om hvordan man skafer nye frivillige og ikke mindst; beholder dem, efter at “hvedebrødsdagene” er ovre.

Kurset er målrettet frivillige og ansatte i frivillige sociale organisationer, frivilligcentre, foreninger og initiativer, som udfører frivilligt socialt arbejde. Deltagerne kan være ledere, konsulenter eller koordinatorer for frivillige, som har brug for ideer, inspiration og redskaber til at systematisere og udvikle deres arbejde med rekruttering og fastholdelse.

Lykke få ud at gå_2016, Guldborgsund Frivilligcenter

Der er ikke mange pladser, også grundet Corona-faren.

Men alligevel opfordrer arrangørerne til, at man kommer to fra hver organisation – fordi det giver de bedste muligheder for at få ideerne ført ud i livet, tilbage i foreningerne.

To er også det maksimale antal deltagere pr. organisation..

Hits: 33