fbpx

Årets Frivillig 2022 blev Hans-Erik Olsen fra Cykling uden Alder. Projektet er meget dansk i sin tilgang til at lave noget konstruktivt.

Det handler om, at en gruppe frivillige melder sig som “piloter” og at man indkøber nogle cykler af den særlige, trehjulede slags, hvor man kan sidde som i en rickshaw. 

I Guldborgsund Kommune udgår det hele fra lokalcenter Bakkehuset. Her kan man tilmelde sig, hvis man ønsker en tur.

En rolig cykeltur er jo noget, som ganske mange danskere holder af. Man kommer helt tæt på den omgivende natur, man mærker vinden i ansigtet og man får alle syn og dufte med sig. Som Frank Jæger skrev i “Kirsten og vejen fra Gurre”: “Dit blik fik gule marker med sig hjem / nu ejer du en længsel efter dem”.

Dette smukke, at eje en længsel er ikke det, der præger de demensramte, for hvem hvert øjeblik føles nyt. Men de har stor glæde af turene, som simpelt hen giver dem en masse sanseindtryk. Mange af dem har det mrækbart bedre efter en guidet cykeltur. Det samme gælder, hvis sårene er fysiske; også her er sanseindtrykkene guld værd for den ældre. Så Cykling uden Alder er et projekt, der glæder mange ældre i kommunen. Og med leder Hans-Erik Olsens ord, giver det piloterne en bedre kondition, så det er ren win-win.

Visits: 13

Scroll to top
Skip to content