fbpx

I øjeblikket er omkring 40 procent af danskerne aktive i én eller anden form for frivilligt arbejde.

Men ser man over den seneste fem-årige periode, har 69% af danskerne været aktive i frivilligt arbejde. Og det er altså kun en minoritet på 31 procent, der slet ikke har været i gang med at være frivillig.

Så det er ikke de frivillige, der er sære. Det er konklusionen på en stor undersøgelse Center for Frivilligt Socialt Arbejde har offentliggjort.

Her kan man se, at det går op og ned med indsatsen i 1996-97 var næsten 50% aktive, blot for at se dét antal falde omkring årtusindskiftet.

Uden at have nogen større sammenhæng ser det ud til at overskuds-tider har en tendens til at øge det frivillige arbejde.

Man kan se mere om undersøgelsen her.

Der er tre hovedgrunde, til at man engagerer sig: At man bliver berørt af et problem, at man interesserer sig for et område, eller at man bliver vred over en bestemt udvikling.

Guldborgsund Frivilligcenter

Man kan gå ind på Lungeforeningens hjemmeside og se programmet for hele ugen, der er masser af nye programpunkter for hver enkelt dag.

Oprindeligt var det tanken at det lokale Lungekoret skulle have optrådt, men det er for risikabelt, så den del har man måttet opgive.

Views: 24

Scroll to top
Skip to content