Frivilligcentret nærmer sig det normale

Da Corona-virusset lammede det danske samfund i midten af marts, var det ikke mindst alvorligt for mange frivillige grupper, der enten har ældre eller svage som de besøger, eller selv er foreninger for syge, der blev hårdt ramt af forbuddet.

Derfor har man også på Guldborgsund Frivilligcenter fundet det relevant at lukke ned for møder, og man har indført et regimente af rengøring, som alle, der kommer på centret skal overholde.

Det har så også gjort, at man langsomt har kunnet vende tilbage til en mere normale tilstande.

– Vi kunne godt begynde at åbne for møder nu, men juli er traditionelt den måned, hvor de frivillige organisationer ligger stille, så vi har valgt at tage sommerferien med, beretter Signe Schneekloth, der er vendt tilbage til sit sekretærjob efter barsel.

Hun arbejder i øjeblikket med “mænds væresteder”, et af de projekter, der er en del af Frivilligcentrets fokus på mænd i de kommende tre år.

Den daglige leder, Birgitte Zimling, har været tilgængelig på telefon under hele krisen. Og hun har fået solid træning i møder via Facetime og Skype og hvad de digitale platforme ellers hedder.

– I øjeblikket arbejder jeg med Foreningernes Dag i september og med at udvikle vort fokusområde på mænd, som vi kører de kommende tre år, fortæller Birgitte Zimling.

Mandag var der Skype-møde, hvor Juliane Braun fra Guldborgsund kommune kom med en positiv ting ved de digitale møder.

– Man slipper i hvert fald for at køre halvanden time på cykel for at nå til at møde der varer lige så længe.Med var også Anne Kristiansen, der fortalte om “Cykling uden alder” og deres arrangement i næste uge. Se artikel om det her på siden.

Hits: 34