fbpx

Sidste år blev Guldborgsund Frivilligcenter fanget på det forkerte ben, da man skulle indkalde til Generalforsamling. Det er et fundament for frivilligcentret, og generalforsamlingen er medlemmernes chance for at ændre kurs, udtrykke til- eller util-fredshed med den nuværende kurs, nuværende ledelse, nuværende bestyrelse. 

Og pludselig var der en pandemi, som gjorde alt det umuligt i den vante form. Bestyrelsen måtte holde sig til reglen om “force majeure” og gennemføre en digital generalforsamling. Det blev accepteret af medlemmerne, men sagen var ikke optimal. Derfor havde bestyrelsen i år et forslag klar til generalforsamlingen.

Det gik ud på, at indsætte et punkt 3 i de nuværende reglers paragraf 4. I bestyrelsens forslag står der i punktet:

“Stk. 3. Generalforsamlingen kan afholdes hele eller delvist digitalt, hvis bestyrelsen beslutter det. Ved valg af digital løsning skal der sikres størst mulig tilgængelighed.”

Og det blev vedtaget med 31 stemmer ud af 30 mulige, så det var næsten som i Stalins Sovjetunion. 

Men dirigent Dorthe Bølling afgjorde sagen med næsten bibelsk kløgt: Hun spurgte forsamlingen om der var stemmer imod. Det var der ikke. Og dermed var de to tredjedeles flertal – som vedtægtsændringer kræver – sikret.

Generalforsamling 20189, Guldborgsund Frivilligcenter

Views: 9

Scroll to top
Skip to content