fbpx

Rikke fra Perronen blev Årets sociale Frivillig 2020 og onsdag d. 6. oktober blev hun fejret på en dejlig sensommer dag.

Rikke blev overrasket på Perronen en tidlig morgen midt i Coronatiden, og også derfor blev selve fejringen udskudt her til oktober.

Talen der blev holdt ved udnævnelsen er gengivet herunder og nederst er billeder fra dagen

Fejringen blev efter ønske fra Rikke en tur på Bowlingbanen. Det blev en skøn eftermiddag, hvor vi lige kunne nyde lidt eftermiddagssol inden kampen skulle stå.

 

Hvem der vandt? det har vi glemt – men vi husker den gode stemning og de hyggelig snakke over maden.

Drøm aldrig dovent

Jeg drømmer om en laaang ferie på en hvid sandstrand omgivet af palmer og lækkert badevand – uden at skulle tænke på penge – vel at mærke – men måske er det bare en ferie jeg drømmer om men lige så tit er det en drøm, jeg drømmer om, et problemløst, tanketomt sted at være, hvor ingen kræver noget af mig, og der ikke er noget ondt, der kan nå mig.

De to sider af drømmen bunder ofte i, hvad man har råd til at drømme om – råd til, hvis man har ondt i kroppen – ondt i tænkehjernen eller ondt i pengepungen. Hvor meget overskud man har i hverdagen til at lade viljen tage de rigtig gode beslutninger for en og se den store mening med at gå vejen.

Frivillige stiller sig til rådighed med overskud til at hjælpe med at holde fast i små skridt i den rigtige retning – med at være model for drømmene – de helt små drømme, som at kunne glæde sig, være en ligeværdig del af et fællesskab, og det at anerkende, at der er brug for én, at man bliver set og hørt, som den man er.

Ofte er de frivillige, som selv har prøvet at sidde i et stort sort hul, som har erfaringerne, som kender stenene i skoene, der er de bedste frivillige. De møder stor respekt, deres råd bliver taget for gode varer, de er levende rollemodeller – se, det nytter at drømme, at være stædig og gå hele vejen. Det bliver fysisk at se hvad man kan opnå, hvis man ikke drømmer dovent. Den slags frivillige har også store hjerter, de ved hvad drømmen koster – på alle planer.

Rikke du får årets sociale frivilligepris 2020, fordi du er gået fra at være bruger af perronen til at være frivillig. Det er et skift som aftvinger stor respekt og gør dig til en helt særlig slags frivillig og beviset på at det betaler sig ikke at drømme dovnet.

Tillykke med prisen.

Visits: 34

Scroll to top
Skip to content