Fejring af Årets Frivillig 2019

Onsdag d. 30. september blev Årets Frivillig 2019, Birgitt Bjerre, Sundgruppen, endelig fejret ved en event i Stubbekøbing.

Der bliver grint meget – og alle de frivillige rundt om Birgitt Bjerre ved, at man ikke skal komme for tæt på Birgitt, hvis man har lidt tid til overs – det er sådan de selv er blevet frivillige i SundGruppen, hvor Birgitt deler opgaver ud.

I Stubbekøbing har vi sat holdet i stevne på Faktas p-plads med besked om, at de ikke skulle medbringe cykler, hvilket næsten var svært at forstå. – Ole og jeg kørte 46 km i går – siger Birgitt og kigger kærligt på manden, som raskt erklærer sig for – ikke frivillig men MODVILLIG – hvorefter alle bryder ud i latter.

Da indholdet af eventen er hemmeligt for deltagerne, bliver de overraskede, da vi trasker ned på Stubbekøbing Museum for at drikke kaffe – spise kage og høre både en frivillig fortælle og bagefter høre om selve Museets historie og planerne for den næste store udvikling af stedet. Flere af deltagerne er født i Stubbekøbing eller omegnen og har aldrig selv været på Museet. Snakken går, mens vi ser Museet, og det er netop det, der er meningen med denne event – at have god tid til at være sammen og tale om alt muligt.

Bagefter går vi ned og spiser en middag på Spice and Rice Thairestaurant. Vi er de eneste gæster denne aften

Årets Frivillig 2019, birgitt Bjerre, og hendes frivilligegruppe blev fejret i Stubbekøbing.

 – efter aftale med ejeren – og der bliver snakket og grint hen over maden.

Vi slutter med talerne. Centerleder Birgitte Zimling, ridser op at Birgitt deler glæde og overskud med alle omkring sig, at hun viser, hvordan en almindelig forening, som SundGruppen, kan gøre en forskel for kræftramte, og dermed er et forbillede for den udvikling, som bliver tydeligere og tydeligere. Birgitt takker og er meget rørt over at blive set og påskønnet for den indsats som både er naturlig, helt almindelig og helt sig selv. Til slut afrunder næstformand i Guldborgsund Frivilligcenters bestyrelse Jørgen Rasmussen af med at hilse fra bestyrelsen og gøre klart, at der ikke var nogen vaklen i bestyrelsen, da valget faldt på Birgitt som Årets Frivillig 2019.

Alt i alt blev det en skøn eftermiddag og aften med let til grin, overskud af lagkage og alle gik hjem – mætte på alle planer – i skjorteærmer ned ad hovedgaden mod p-pladsen en dejlig aften dagen før 1. oktober 2020.

Guldborgusnd Frivilligcenter
Guldborgsund Frivilligcenter
Guldborgsund Frivilligcenter
Guldborgsund Frivilligcenter
Guldborgsund Frivilligcenter
Guldborgsund Frivilligcenter
Guldborgsund Frivilligcenter

Hits: 144