fbpx

At betale tilbage

Dorthe Geertsen er uddannet pædagog; men som 41-årig måtte hun acceptere en førtidspension og blev sat uden for arbejdsmarkedet.

– Jeg havde en masse tid til overs og ville gerne yde noget tilbage til samfundet for den pension jeg fik; inden for de rammer, jeg nu kunne håndtere. Derfor gik jeg herned til Birgitte Zimling og spurgte, om hun kunne bruge mig til noget, beretter Dorthe Geertsen.

Og bruges kunne hun. I dag kommer Dorthe Geertsen som frivillig en dag om ugen nogle timer i Guldborgsund Frivilligcenter. Her passer hun centrets Facebook-side, hun opdaterer aktivitetskalenderen, så alle foreningernes arrangementer er up to date og hun laver praktisk arbejde og kopierer, og det har hun gjort nu siden 2018.

Og det er et arbejde, hun trives med.

– Det er en helt exceptionel arbejdsplads, mener hun.

Yderligere giver det en stor portion selvfølelse af forsat at være en del af det aktive liv. Det overraskede mig, hvor meget det betyder at kunne sige Jeg skal på arbejde, mine kollegaer, og jeg har ferie. Alle ting vi tager for givet, når vi er på arbejdsmarkedet. På Frivilligcenteret møder jeg også mange af de frivillige foreninger og borgere, der henvender sig; det er også dejligt at være en del af et fællesskab, og det giver mening at hjælpe frivilligheden. Og så er det jo en solstråle-fortælling, mener Dorthe Geertsen.

 

– Der er en særlig ånd og omsorgsfuldhed, så man altid har det godt på vej til og fra arbejdet. Det betyder meget, mener Dorthe Geertsen.

Hun kan fint se sig selv fortsætte i arbejdet på centret i lang tid fremover. Det er en opgave, som passer hende godt, og miljøet er hun altså også begejstret for.

– Det var fint at centret forelagde mig en hel palet af opgaver, som jeg kunne hjælpe med og så accepterede de, at jeg valgte, som jeg gjorde, siger Dorthe Geertsen.

Dorthe Geertsen, Guldborgsund Frivilligcenter
Dorthe Geertsen, Guldborgsund Frivilligcenter
Dorthe Geertsen, Guldborgsund Frivilligcenter

Visits: 49

Scroll to top
Skip to content