fbpx

Den digitale frivillighed vokser

DIGITALE MEDBORGERHUSE STORMER FREM 

At være frivillig er mange ting. De fleste af os ser det, som “de varme hænder” der hjælper, hvor andre ikke kan.

Og det kan også ske på nettet og de sociale medier.

En ny artikel fra CFSA, Center for Frivilligt Socialt Arbejde, viser, at antallet af Facebook grupper med socialt sigte vokser enormt. Og det kræver store indsatser fra de, der skal sikre god ro og orden.

Samtidig stiller de nye grupper også krav til det bagland, der skal støtte op om dem.

Den nye rapport fra analysebureauet Analyse & Tal viser, at den digitale frivillighed buldrer derudaf. Med over 85.000 daglige kommentarer og en hær af mindst 20.000 frivillige moderatorer, er de 9.000 digitale medborgerhuse en stor og vigtig del af vores civilsamfund. Men uden en formel struktur står de overfor udfordringer, især når det kommer til at få økonomisk opbakning og støtte til de frivillige. I denne artikel kigger vi nærmere på de nye tal i rapporten.

Det er Sarah borger og Cecilie Seidelin Petersen der er kommunikationskonsulenter i Center for Frivilligt Socialt Arbejde (CFSA, som er statens center for frivilligt socialt arbejde), som har kigget på rapportens tal.

Du kan finde hele  artiklen her

Du får endnu en smagsprøve fra artiklen her

85.000. Så mange kommentarer tikker dagligt ind i de 9.000 digitale medborgerhuse, som Analyse & Tal har kortlagt i rapporten ”Danmarks Digitale Frivillige”. Begrebet ’digitale medborgerhuse’ dækker over facebookgrupper med mere end 100 medlemmer, som er oprettet og drevet af frivillige moderatorer. Og med den store mængde kommentarer, er der et udtalt behov for deres frivillige indsats. Selvom mange af grupperne ønsker, at ordet skal være frit, så er det afgørende, at rammer og formål er tydeligt, og det kræver tid og hårdt arbejde af de mindst 20.000 frivillige moderatorer.

Views: 3

Scroll to top
Skip to content