fbpx

Diabetesmad - så lækkert kan det gøres!

Så er den første kursusdag af 2 afholdt – og se bare hvor lækker mad, kursisterne har lavet.

Kurset er etableret for at afprøve, om det at afholde et madlavningskursus for mennesker med diabetes og deres pårørende er en måde at klæde dem på til et sundere liv med diabets. Forsøget er blevet til i et overordnet samarbejde mellem Steno, Guldborgsund Kommune og Absalon. Deltagerne har meldt sig til kurset gennem de sidste 2 mdrs. opslag.

Der er en udpræget fortælling om, at hvis man har Type 2 – Diabetes, så kan man med en pakke piller i hånden leve et liv stort set, som man plejer. Og det er ikke helt rigtigt. Når man først får konstateret Type 2 – Diabetes, så har kroppen allerede taget skade, fordi skaderne oftest er grunden til, at man går til lægen.

Undervisningen i Madlavning for mennesker med Type 2 diabetes og deres pårørende fortsætter!

Næste undervisningsgang er tirsdag d. 6. december kl. 16:30 - 19:30 i Genoptræningens lokaler

JUL MED TYPE 2 DIABETES

Der bliver 5 undervisningsgange mere, det har Janet Reade Lumholt, Leder af Guldborgsund Genoptræning og CHR Genoptræning i Center for Sundhed og Omsorg, Guldborgsund Kommune, sørget for.

Der kom et godt forslag fra en deltager “om ikke der kunne laves en undervisningsgang ca. 1 gang om måneden”, og så besluttede Janet at finansiere et undervisningsforløb indtil sommerferien.

Det vil give os en mulighed for at følge deltagerne lidt længere og så bliver der plads på ventelisten for, dels skal vi have 16 på holdet for at indkøbet af mad kan holde, og så bliver der plads til nogen fra ventelisten hver gang, for der er altid nogen, der ikke kan komme.

Vil du gerne stå på ventelisten så skriv en mail til bli@fri-villig.dk (tlf.: 51281205 på telefonsvareren)

Har du ikke helt styr på hvad forskellen er på Type 1 og Type 2 kan du her se Diabetesforeningens lille film, hvor de fortælle om forskelle og ligheder.

Vil du se mere om gode råd og anvisninger så er Diabetesforeningens hjemmeside et godt sted at starte og her kan du også finde information om Type 2 Diabetes.

Du kan også teste, om du er i risiko for at få Type 2 Diabetes

Her du mistanke om at du kunne have Type 2 Diabetes, så skal du naturligvis kontakte din læge, så du kan blive undersøgt – så du kan leve et godt liv hele vejen.

 

 

Du kan finde både kostråd og opskrifter på Diabetesforeningens hjemmeside, så du selv kan blive lidt sundere.

Visits: 18

Scroll to top
Skip to content