fbpx

Coronaåret 2020

Det ville være det letteste at springe let og elegant over alle de udfordringer, skuffelser, ensomheden og utålmodigheden, som Coronaudfordringen har leveret. På den anden side ville det være at underkende de erfaringer og lærepenge, vi har fået i perioden.

Vi ville nok ikke have kastet os ud i en videojulekalender. December 2020 blev et kursus i, hvad der kan fungere på video, og hvad der ikke kan. Nu er vi meget klogere, og video er komme for at blive. Vi har købt ordentligt lys og er i gang med at købe to clipsmikrofoner, så vi fremover kan tilbyde jer at lave et lille videoklip, som I kan bruge på facebook f.eks.  Hvis ikke vi havde fået erfaringerne – og i øvrigt havde så tålmodige og overbærende frivillige, så ville vi nok heller ikke nu være gået ind i projekt med højtlæsning online for plejehjemsbeboere.

Vi er, som alle andre, blevet kastet ud i den digitale mødekalender. Medlemmerne er blevet inviteret til en del digitale møder – men tilslutningen har været forsvindende lille, og vi har derfor ikke turdet binde an med kurser osv. digitalt. Om det er fordi, de frivillige har onlinemøder nok, og det bare er os på frivilligcenterets sekretariat, der har haft behov for at øve os, er ikke til at sige. Der er rigtig mange frivilligcentre, der har haft meget stor tilslutning, og som har haft succes med rigtig mange digitale aktiviteter.

Coronaen har givet frivilligcenteret lidt økonomisk frihed, og den har vi brugt på at få pudset nogle af væggene op indvendigt. Det er sådan i et erhvervslejemål, at vi selv står for den indvendige vedligeholdelse. Det har givet lysere og mere rolige omgivelser at være i, det nyder både de frivillige, der kommer i centeret og resten af sekretariatet. Om vi kan fortsætte med at få pudset nogle vægge op i sommer, det ved vi ikke endnu – det skal bestyrelsen tage stilling til.

Signe kom tilbage fra barsel først i maj, og gik straks i gang med at engagere sig i Mænds Sundhedsuge i uge 24, opstart af Mænds Mødesteder – stort indledende møde kun for mænd med Jørgen Skovboe (fra Nak og Æd) og etableringen af Fars Legestue, som skulle starte som et pop op arrangement i uge 24 – i skrivende stund er ingen af delene i gang, nogle af aktiviteterne har nu været aflyst og flyttet 6 gange.Vi holder ved og afventer.

Vi har haft løbende kontakt med mange frivillige foreninger. Nogen har ligge stille, og nogen har været godt i gang, og alle har fortalt, at de hjælper, så godt de kan, de borgere, der henvender sig. En enkelt har været rundt på besøg hos foreningens faste brugere med en buket blomster betalt af egen lomme. I forbindelse med indkaldelse til denne Generalforsamling har vi konstateret, at der er faldet ca. 32 foreninger fra det sidste år. Et par enkelt foreninger er kommet til det sidste år også heldigvis for det.

Centeret har været åbent hele perioden for udsatte, der havde brug for at mødes, og der har været grupper i gang hele tiden. Helt akut tog vi Sind Ungdom ind, da de var blevet forvist fra Huset allerede i marts, og de mødtes i stedet på Evigheden hele sommeren. Men da kulden for alvor tog fat sidst i oktober, begyndte de unge at falde fra, og vi tilbød dem mulighed for at mødes her i stedet.

Vi savner fællesskaberne, og derfor har vi fundet frivilligsangen fra fødselsdagen i 2017 frem, så vi kan huske, hvordan det var – og så kan vi måske bedre holde den sidste adskillelse ud.

Vi i sekretariatet glæder os til at se jer.

Birgitte Zimling, Centerleder.

Signe tog rundt til medlemmer der ikke havde en mailadresse, så de kunne stemme til generalforsamlingen.

Guldborgsund Frivilligcenter

Allerede tilbage ved 1. februar gik vores nye hjemmeside i luften. Den blev flyttet hen over julen og både frivillige og ansatte kæmpede med at få alt på plads. Alene 230 foreningslogoer skulle åbnes i et billedbehandlingsprogram og rettes til i størrelsen til den nye side. Hen over året har Dorthe fået mere og mere tag i Kalenderen og taster alle arrangementer vi får nys om ind i kalenderen. Kalenderen er den side på hjemmesiden som er mest brugt.

I Frivilligcenterets Forandringsteori har vi som personale forpligtet os til at søge ny viden, information om frivilligheden på landsplan, så vi kan vejlede foreningerne så godt som muligt. Her er vi i Vejle til FriSes (vores hovedorganisation) årsmøde den første weekend i marts 2020.

Visits: 25

Scroll to top
Skip to content