Cafe Damehat har 25 års jubilæum i tavshed

Cafe Damehat startede i oktober 1995 i Kochs Gård. Året efter i sommerferien flyttede man til det nyåbnede Blishøjgårdcenter.

Mona Jacobsen var med til at starte det op, og hun er stadig aktiv.

– Dengang snakkede alle om edb, så det havde vi med fra starten. Men det blev snart skilt ud som en særskilt enhed. Vi har så passet vore ting, beretter Mona Jacobsen.

Oprindeligt havde man planlagt at holde en stor fest med 62 gæster og et seks-mands orkester. men de planer har lidt en stille død, efter Coronaen ramte landet.

– Vi gør det, at vi der arbejder i cafeen til daglig går ud og spiser en let frokost på dagen og så forsøger vi at starte Café Damehat op igen, lige så langsomt. I løbet af sommeren har jeg talt med mange, og en del af dem har slet ikke været uden for en dør siden marts. Så selv om det bliver et hårdt arbejde med al sikkerheden, så vil vi have cafeen op at køre igen, siger Mona Jacobsen.

Guldborgsund Frivilligcenter

Hele sommeren har Mona Jacobsen holdt telefonisk kontakt med så mange medlemmer, hun har kunnet.

Folkene bag Café Damehat har også undersøgt hvor gammelt Blishøjgårdcentret egentlig er. Og vil gerne inviterer områdeleder Charlotte Jensen forbi på cafeens fødselsdag, hvor de vil præsentere en opstilling for hende. Den 6. juni næste år har centret nemlig 25 års jubilæum.

Hits: 10