Borgmester savner de frivillige

Guldborgsund Kommunes borgmester, John Brædder, mener ikke at Guldborgsund kunne fungere uden sine frivillige organisationer.

– De kan ofte bidrage med de “varme hænder”, som vore ansatte ikke har tiden til. De hverken kan eller skal erstatte de ansatte, men de kan give noget, som andre ikke kan, siger John Brædder.

Ved sidste valg blev han med 6219 stemmer genvalgt som borgmester med et af landets højeste, personlige stemmetal. Han har siddet på posten, siden 2009, to år efter Guldborgsund Kommune blev skabt.

Skal han finde en positiv ting ved Corona-krisen, så er det at vi måske har fået tid til refleksion.

– Vi har vist alle haft nogle stille timer, hvor vi tænkte over, hvad vi gør og hvordan vi bruger vores tid. Og måske har vi fundet svar på, hvordan vi kan leve bedre fremover – så ville der komme lidt godt ud af denne krise.

– Det er klart at Corona har ramt hårdt hos de frivillige. Der er jo grunde til, at man vælger at arbejde frivilligt. Og hvis muligheden så fjernes, mangler man noget. Det kan være det sociale møde med andre, der er vigtigt.

De 3200 frivillige i Kommunen er fordelt på en række foreninger. Nogle store og landsdækkende, andre små og lokale. I alt 231 forskellige, der hvert år møder 42.000 forskellige mennesker.

– Når både giver og modtager af den frivillige hjælp mister muligheden, er det klart at man føler sig udfordret. Men jeg håber at de frivillige har brugt tiden til også at reflektere over, hvordan de kan gøre tingene bedre fremover. Det ville være til gavn for alle. For vi kan ikke leve uden vore frivillige foreninger, siger John Brædder.

Hits: 34