Ældre Sagen Nykøbing F. IT-afdelingen

ældre sAGEN Nykøbing f. IT-Afdeling

Foreningsnavn: Ældre Sagen Nykøbing F. It-afdelingen
Kontakt: John Pedersen
Adresse: Englandsvej 5A
Postnr/by: 4800 Nykøbing F 
Telefon: 21 49 65 81

Frivillige: 26
Medlemmer: 6300

 

Billedbehandling, Guldborgsund Frivilligcenter

Aktivitet

Ældre Sagens It-afdeling tilbyder kurser, som de erfaringsmæssigt ved, at der er behov for. Afdelingen arbejder sammen med Nysted, Nørre Alslev og Stubbekøbing, men alle borgere på Falster og det østlige Lolland er velkomne til kurser og datastuen
 
Datastue/It-café/It-værksted
Datastue/It-café/It-værksted er stedet, hvor Ældre Sagens It-afdelings frivillige vil forsøge at hjælpe borgerne på alle tekniske områder. Der kan være mange emner: har du problemer med din PC, tablet eller telefon? Vil dine programmer, opdateringer, reklamer, mail eller kodeord ikke makke ret? Er du i tvivl om, hvilken PC du skal købe eller har du brug for generel vejledning?
Så kom til Datastue/It-café/It-værksted og få hjælp og vejledning. Prisen er 40 kr.
Ældre Sagens It-afdeling afholder også flere forskellige kurser i løbet af efter 2019. Nedenfor er flere af kurserne kort beskrevet.
 
It – Undervisningslokale
Sted: Englandsvej 5A, Nykøbing F.
Alle it-kurser afholdes i eget lokale i Firmaidrættens bygning. Der er gode p-forhold, og der er kun 400 m til busstoppestedet. Der er plads til max 12 kursister på hvert hold, og der er altid 3-4 instruktører, så alle kan hurtigt få hjælp. Der vil blive oprettet flere kurser efter behov. Har du spørgsmål så kontakt John Pedersen 2149 6581. Du kan læse mere på www.aeldresagen.dk/nfs.
 
It – Facebook
Er du eller vil du gerne på Facebook? På dette kursus vil vi gennemgå oprettelsen af en Facebook-profil samt brugen af de mest almindelige funktioner og indstillinger.
 
It – Lær at lave en Billed-/Fotobog
Kurset henvender sig til dig, der er fortrolig med betjening af din computer, men har behov for at få hjælp til at komme i gang med at lave en fotobog med dine billeder fra ferier, året der gik, bryllupper, konfirmationer, fester, børn, børnebørn m.m. Undervisningen tager udgangspunkt i Cewe Fotobog programmet
 
It – Lær at lave budget – Regneark
Kurset henvender sig til dig, der er fortrolig med betjening af din computer og har prøvet regneark eller er lidt øvet i regneark, men gerne vil vide noget mere om at oprette/ændre data, lave budgetter og regnskaber. Vi opbygger kurset efter Microsoft Excel vers. 2010/2016, men har du andre versioner/programmer, kan du også være med. Vi tilretter kurset efter dine behov og ønsker.
 
It – Lær at bruge din Gmail
På kurset lærer du at skrive/sende mails, formateringsmuligheder, generelle indstillinger, oprette mapper (etiketter), administrere mails, oprette/redigere kontaktpersoner, vedhæfte dokumenter/billeder m.m., gemme vedhæftede filer, bruge rutevejledning i Google-Maps, oprette genvej til din Gmail. Kurset tilrettes efter dine behov og ønsker.
 
It – iPhone/iPad for begyndere (Apple)
iPhone/iPad-kursus, hvor du kan lære mere om, hvilke muligheder de giver dig med hensyn til opsætning, downloads, apps, genveje, backup m.v. Der vil være tid til at svare på alle de emner, du er usikker på eller vil høre mere om. Husk dit AppleID + koden dertil.
 
It – iPhone/iPad for øvede (Apple)
Phone/iPad-kursus, hvor du vil lære mere om, hvilke muligheder de giver dig, f.eks. iCloud, iTunes, fotobehandling, Apple TV, m.m. Der vil være tid til at svare på de emner, som du er usikker på eller vil høre mere om. Forudsætning: Du har været på begynderkursus, eller har tilsvarende færdigheder!
 
It – Windows 10
Kurset henvender sig til dig, der har styresystemet Windows 10 på din PC. Du lærer at udnytte systemets muligheder og opsætte det efter dit behov, så du får en lettere adgang/bedre overblik over dét, du har behov for. Du skal være fortrolig med almindelig brug af pc.
 
It – Smartphone/Tablet (ikke Apple)
Du har en Smartphone/Tablet og vil gerne lære mere om hvilke muligheder, den giver dig med hensyn til opsætning, downloads, apps, genveje, backup m.v. Der vil være tid til at svare på alle de emner, du er usikker på eller vil høre mere om.
It – Hold orden i dine billeder/dokumenter på PC’en
På kurset lærer du at oprette, slette, overføre mellem mapper, overføre billeder fra kamera og organisere indholdet (billeder/dokumenter) i dine mapper samt oprydning på pc’ens mapper. Du skal være fortrolig med mus og PC, men må gerne have mistet overblikket.
I alt 4 gange.
 
It – Sikkerhedskopi af dine billeder og andre filer
Hvordan redder du dine billeder, dokumenter mv.? Hvad gør du, når/hvis din pc brænder sammen eller bliver stjålet? Har du en sikkerhedskopi? Lær at tage sikkerhedskopi (Backup) inden det er for sent. Du lærer forskellige muligheder for at tage sikkerhedskopi, også hvordan det kan gøres automatisk. Undervisning foregår i Windows 10.
 
It – Videoredigering for begyndere
Kurset er for dig, der har videooptagelser på din pc, men aldrig har fået dem redigeret. Vi lærer at afkorte video, sammenklippe forskellige sekvenser, indlægge tekster og lyd. Vi bruger et gratis-program (Shotcut), som vi hjælper dig med at installere første gang. Vi forventer, at du har godt kendskab til brug af pc og mus og har en pc, der kan afspille dine videoer uden det ”hakker”.
 
It – Hjemmeside ”joomia”
Der tages udgang i eksisterende hjemmeside, hvor vi sammen gennemgår alle processer fra oprettelse, offentliggørelse, markedsføring, analyse m.fl. Mulighed for at arbejde med din egen hjemmeside, der kan vises online, og som du kan arbejde videre på hjemmefra. Du skal være fortrolig med brugen af pc.
 

Andet

Du er altid velkommen til at henvende dig til John Pedersen, men kig også på hjemmesiden www.aeldresagen.dk/nfs, som altid er opdateret med brochurer og aktuelle kurser.

Du kan læse foreningens efterårs folder ved, at klikke her

Du kan også læse Ældre Sagens Datastue flyer ved, at klikke her

 
 
 

Hits: 37