fbpx

Mail

Bestyrelsesmedlem: Asmus Nickolei Andersen
Forening: Coaching for unge
Adresse:  Kohavevej 30
                 4800 Nykøbing F
Telefon:   41 26 44 59
Mail: asmus.nickolei.andersen@gmail.com

Asmus Nickolei Andersen kommer fra Smilets By, Aarhus. Men han har i 32 år kaldt Nykøbing for sin hjemby. Det var egentlig Storstrøms Amt, der først kaldte på ham til en stilling som miljøgeolog. Her bemærkede han at over halvdelen af borgerne ikke forstod amtets breve, og det fik ham til at interessere sig for kommunikation og sprog.

Han fik så de overordnedes ok til at prøve at gøre sproget lidt mere læsevenligt, og det førte til en ny hylde som kommunikationskonsulent.
Senere førte det til en uddannelse som konfliktløser som var meget nyttig når man arbejder med kommunikation. Det er over 20 år siden, og han har været aktiv konfliktløser siden.
Men det var slet ikke dén hylde, Asmus Nickolei Andersen skulle være på. Han fortsatte med at dygtiggøre sig. Han tog en Master i NLP (Neuro Linguistisk Programmering), som er en coachingteknik, hvor man arbejder meget med sproget. Han er også uddannet skyggecoach, som handler om at, når vi ikke kan lide et andet menneske, så at sige ved første øjekast, så er det tit fordi de enten har nogle af de samme karaktertræk som en selv, eller fordi de viser egenskaber, som man selv undertrykker.

Det er specielt, fordi NLP netop går ud på at sige; lige meget hvad du har lavet før – hvad vil du nu? Og Skyggecoaching kigger tilbage i livet. Asmus Andersen arbejder fuld tid for Guldborgsund Kommune som intern trivselskonsulent. Og hvad har han så at gøre med de frivillige organisationer?
Jo, det stammer en del år tilbage. Da han var ved at tage sin NLP-master, manglede han nogle personer at tale med, så han fik opbakning af den daværende leder af Frivilligcentret til at starte en ny gruppe op: Coaching af unge.
Hans baggrund for at stille op til bestyrelsen, var et ønske om at arbejde med frivillighed på et mere overordnet plan – altså hjælpe med skabe rammerne for alle de andre.

Naturen har vi ikke nævnt. Men Asmus Nickolei Andersen er manden, der opdagede at brandmusen (som vi har en del af på Falster, også er at finde i Nordjylland. Det er én af hans opdateringer i Naturbasen, hvor naturelskere kan berige hinanden med de fund, de gør i den (sparsomme) danske natur.

Asmus Nickolei Andersen er 62 år gammel – født i 1961 i et sogn i Aarhus, der har en af de smukkeste kirker i byen og nu tæt ved et af landets største indkøbscentre, Bruuns Bazar.
Han blev indvalgt i bestyrelsen i maj i 2023.

Hits: 7

Scroll to top
Skip to content