fbpx

Årets Sociale Frivillig 2020 blev i dag hyldet. 

Rikke R. Andersen er frivillig på Perronen, og vi overraskede hende midt i madlavningen med kaffe og kagemand.

Formand for Guldborgsund Frivilligcenter Jan Riis holdt en lille tale, som du kan læse herunder.

Gavekortet er på en event i forsommeren 2021. Frivilligcenteret arrangerer denne overraskelse for Rikke.

Drøm aldrig dovent

Jeg drømmer om en laaang ferie på en hvid sandstrand omgivet af palmer og lækkert badevand – uden at skulle tænke på penge – vel at bemærke – måske er det bare en ferie, jeg drømmer om, men lige så tit er det et problemløst, tanketomt sted at være, hvor ingen kræver noget af mig, og der ikke er noget ondt, der kan nå mig.

De to sider af drømmen bunder ofte i, hvad man har råd til at drømme om – råd til, hvis man har ondt i kroppen – ondt i tænkehjernen eller ondt i pengepungen. Hvor meget overskud man har i hverdagen til at lade viljen tage de rigtig gode beslutninger for en og se den store mening med at gå vejen.

Frivillige stiller sig til rådighed med overskud til at hjælpe med at holde fast i små skridt i den rigtige retning – er med til at være model for drømmene – de helt små drømme, som at kunne glæde sig, være en ligeværdig del af et fællesskab, og det at anerkende, at der er brug for én, at man bliver set og hørt, som den man er.

Ofte er de frivillige, som selv har prøvet at sidde i et stort sort hul, som har erfaringerne, som kender stenene i skoene, der er de bedste frivillige. De møder stor respekt hos borgerne, deres råd bliver taget for gode varer, de er levende rollemodeller – se, det nytter at drømme, at være stædig og gå hele vejen. Det bliver fysisk at se, hvad man kan opnå, hvis man ikke drømmer dovent. Den slags frivillige har også store hjerter, de ved hvad drømmen koster – på alle planer.

Rikke du får årets sociale frivilligepris 2020, fordi du er gået fra at være bruger af perronen til at være frivillig. Det er et skift, som aftvinger stor respekt, og gør dig til en helt særlig slags frivillig og beviset på, at det betaler sig ikke at drømme dovnet.

Tillykke med prisen.

Dagens pressemeddelelse kommer her:

Årets sociale Frivilligpris 2020 er fra Perronen

Hvert år uddeler Guldborgsund Frivilligcenters bestyrelse prisen som ”Årets Frivillige”. I år går prisen til Rikke fra Perronen.

I sin tale til prismodtageren sagde Frivilligcentrets bestyrelsesformand, Jan Riis

”Rikke, du får Årets Sociale Frivilligpris 2020, fordi du er gået fra at være bruger af Perronen, til at være frivillig. Det er et skift, der aftvinger stor respekt og gør dig til en helt særlig slags frivillig og beviset på, at det betaler sig ikke at drømme dovent”.

Begrebet at ”drømme dovent” var indledningen til Jan Riis’s tale, hvor han filosoferede over de dagdrømme, vi alle har. Dagdrømme hvor økonomi, helbred og andre af dagliglivets genvordigheder ikke eksisterer.

”Ofte er de frivillige, der selv har siddet i et stort, sort hul – som har erfaringerne – dem, der bliver de bedste frivillige”, sagde Jan Riis.

Det er i hvert fald tilfældet for Rikke, der nu styrer Perronens køkken med fast og venlig hånd.

Årets Frivillige får – ud over en plakette og hæderen – også et arrangement i løbet af det kommende år. Hvornår og hvordan, hænger lige i øjeblikket – som så meget andet på udviklingen af Covid19.

Yderligere oplysninger fås hos formand for Guldborgsund Frivilligcenters bestyrelse, Jan Riis 40 45 09 74 eller mail: formand@fri-villig,dk

Ellers daglig leder Birgitte Zimling 51 28 12 05 eller mail: bli@fri-villig.dk

Perronen, Guldborgsund Frivilligcenter

Visits: 122

Scroll to top
Skip to content